Kungen besökte Tullverkets mobila scanner

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

I dag besökte Kungen Tullverket i Malmö för att få information om verksamheten och hur verket arbetar för att försvåra möjligheten att föra in varor och substanser som kan utgöra en fara för medborgarnas säkerhet, miljö och hälsa. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Besöket inleddes på brevterminalen Malmö Ban där Kungen fick träffa Tullverkets medarbetare. De visade bland annat upp sökhundarna Doris och Boeing som demonstrerade hur de letar efter paket med misstänkt narkotika, ammunition eller vapen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dagens andra besök gjordes på Tullverkets kontrollplats vid Öresundsbrofästet på Lernacken. Där fick Kungen information om Tullverkets brottsbekämpande verksamhet och samarbetet med gränspolisen. Sedan Öresundsförbindelsen öppnade för 20 år sedan har Tullverket gjort 20 000 narkotikabeslag på en mängd av 100 ton. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Besöket avslutades med att Kungen fick se Tullverkets mobila skanner som kan röntga hela lastbilar för att upptäcka dolt smuggelgods. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ @tullkontroll ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ?: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Ett inlägg delat av Kungahuset (@kungahuset)